Monday, March 9, 2009

Set Mini 10




Sabtu 7 Mac,jam 0930 kerja setup set fertigasi mini 10 DIY dilakukan di kediaman Cikgu Yusuf. Setup direquest oleh beliau memandangkan tiada pengalaman dlm kaedah tanaman fertigasi,sekejap je setupnya dengan bantuan mem besor merangkap asst teman sampaikan cik gebu@anak teman pun ikut setup sekali hehehe ngajor mcmana susah cari rejeki.
Kemudian sessi penerangan tentang sistem kepada cikgu yusuf(manual pemasangan disertakan).Lepas setup kami dijamu dgn masakan isteri cikgu yusuf,mee goreng kicap+nugget+milo,alhamdulillah syukur sedapp....
Minggu depan edisi set-up 1k pokok di ladang client insyaallah akan diuploadkan gambar2 dan alhamdulillah rezeki untuk setup ni makin mencurah,rezeki yg dikurniakan allah swt yg penting Berusaha,Berdoa,Bertawakkal dan Bersolat (Belia 4B).

Ada juga kawan2 ofis di media dulu calling2 bertanya khabar,mcmana kehidupan selepas BERSARA AWAL hehehe,teman jawap rejeki allah turunkan DIMANA JUA ANDA BERADA (motto x comp teman dulu),malah lepas bersara awal ni,hidup makin tenang,masa teratur,byk masa utk mendidik anak dan keluarga berbanding kerja dahulu yang penuh kekalutan dan berhadapan dgn manusia yang loba yang halal haram deme tak hirau.Yang penting nak solat/ wirid pun GGM tak bising (sebab sendiri tokeh kuli dan mandur hehehe).

4 comments:

kakyong said...

salam tokey,

Alhamdulillah.. bertambah2 rezeki.. ummi noor kata u nak 'makeover' 'rumah' ni.. bila nak buat makeover tu?

KhazOne Agro said...

Ishhh idok le teman nak makeober umah cikgu tu,teman setup fertigasi je yong hehehe..

kakyong said...

tokey..

maksud teman, 'rumah' = blog (layout).. hihi...

Ummie Noor said...

Hehehehe...Tokeh ni ingat make over umah klient dia dengan set 10 DIY dia jer kak yong.