Thursday, February 12, 2009

TESCO DAN ROCK MELON



Pagi tadi teman gie TESCO area kawasan teman saje jejalan cari bahan,Rock melon masuk TESCO..ingat produk local/tempatan tapi belek punya belek "ROCK MELON INDONESIA"...patutlah lebam sana sini benyek pun ada,tapi harga dekat2 RM 5.00,itupun kecik je,ada yg dah dibelah harga setengah RM3.50.Pelik mcmlah takde pengusaha rock melon kat malaysia ni sampai kena import dari seberang yea..

Lepas tu sempat jenguk2 cili besor,harga cili besor RM 12.99 tapi kualiti kecut sana sini+lecur,hasil keluaran tanah tinggi(yg dipaparkan),tanya officer bhgn sayuran yg kebetulan bertugas kat situ,siapa pengedar besar,deme kata biasalah org tanah tinggi sepet,terfikir gak camne "kerabat2 kita"ni nak tembus pasaran mata sepet ni yek..

Tgh dok telek2 buah tu dgn camera phone,terperasan MATO2 "officer depa le" tajam je matanya,siap tanya ya encik apa bikin..automatik tercakap "Ini buah byk cantik la,ada jaring2 tak pernah nampak,boleh ambik gambar " fuhhhh selamat aku alasan menjadik..Pengajarannya nak ambik gambar kena tgk line clear

1 comment:

kakyong said...

salam,
dari tahun 2007 (masa Tajol tu) dok dengor kata nak buat hubb halal di Perak.. tak silap projek kerajaan pusat ni. tp sampai la ni habuk pun takdak..